Top 50+ UI Design MCQ

UI Design Fresco Play MCQs 

UI Design Final Assessment with multiple choice questions and answers that may help you during your next interview.

1.What is the height of the letter that does not include descenders or ascenders?

  1. X Height
  2. Kerning
  3. None of the options
  4. Cap Height

Answer: 1)X Height

2.What’s the measure of the purity of the color?

  1. Value
  2. Tint
  3. Chroma
  4. Luminance

Answer: 3)Chroma

3.Which one of these options denotes the color of an object?

  1. Chroma
  2. Value
  3. Hue
  4. Tone

Answer: 3)Hue

4.Select the color scheme you get by mixing different tones, shades, and tints within a specific hue.

  1. Monochromatic
  2. Analogous
  3. Triadic
  4. Complimentary

Answer: 1)Monochromatic

Click here to read more Q&A

5.Name an efficient way to convey an idea in a small amount of space.

  1. Balance
  2. Hierarchy
  3. Proportion
  4. Iconography

Answer: 4)Iconography

6.Name the design concept of making items represented to resemble their real-world counterparts.

  1. Skeuomorphism
  2. Minimalism
  3. GEL
  4. Material Design

Answer: 1)Skeuomorphism

7.Name the design language system developed by Google.

  1. Material Design
  2. GEL
  3. Alto
  4. Android

Answer: 1)Material Design

8.What is the white space located inside letters like o and p called?

  1. Serif
  2. Ascender
  3. Counter
  4. Descender

Answer: 3)Counter

9.What is the height of a capital letter measured from the baseline?

  1. Shoulder
  2. Cap height
  3. Leg
  4. Stem

Answer: 2)Cap height

10.What happens when you include black to a hue (color)?

  1. Tone
  2. Shade
  3. Tint

Answer: 2)Shade

11.What’s the space between characters called?

  1. Leading
  2. Kerning
  3. Tracking
  4. Line-height

Answer: 2)Kerning

12._______ is the invisible line that marks the height of a font.

  1. Baseline
  2. X-Height
  3. Ascender line

Answer: 3)Ascender line

Click here to read more blogs of ours

About Author


After years of Technical Work, I feel like an expert when it comes to Develop wordpress website. Check out How to Create a Wordpress Website in 5 Mins, and Earn Money Online Follow me on Facebook for all the latest updates.

Leave a Comment