Top 30 PhoneGap Questions and Answers

PhoneGap Questions

Question#1 Which of the following apps will have access to all native features?

a)Web apps

b)Native apps

c)Hybrid apps

Answer- Native apps

Question#2 Which command is used to check the version of PhoneGap CLI?

a)phonegap -v

b)phonegap –version

c)phonegap version

d)All the options

Answer- All the options

Question#3 Which of the following option will be cheaper in terms of development cost?

a)There is no difference

b)Native apps

c)Hybrid app

d)Web apps

Answer- Web apps

Question#4 Which flag of PhoneGap CLI is used to copy an existing project while using create?

a)–copy

b)–src

c)–copy-from

d)None of the options

Answer- –copy-from

Question#5 Which engine powers PhoneGap?

a)ART

b)Cordova

c)JavaScript

d)Nodejs

Answer- Cordova

Question#6 Which of the following apps use webview to run on different platforms?

a)Hybrid apps

b)Native apps

c)Web apps

d)None of the options

Answer- Hybrid apps

Question#7 Where are PhoneGap project-related configurations stored?

a)package.json

b)config.xml

c)config.json

d)None of the options

Answer- config.xml

Question#8 It is possible to convert the existing HTML, CSS websites to hybrid apps using PhoneGap.

a)True

b)False

Answer- True

Question#9 Which of the following apps provide better performance?

a)Web apps

b)Native apps

c)Hybrid apps

d)There is no difference

Answer- Native apps

Question#10 This command creates a ready-made push notification web app.

a)phonegap create name –template push

b)phonegap create name push

c)None of the options

d)both

Answer- phonegap create name –template push

Question#11 Which property of viewport constraints on pinch zoom?

a)Pinch-scale

b)Minimum-scale

c)User-scalable

d)Maximum-scale

Answer- User-scalable

Question#12 Which folder in PhoneGap project contains codes?

a)platform

b)src

c)www

d)core

e)plugins

Answer- plugins

Question#13 Which event is fired on receiving notifications?

a)receive

b)notify

c)received

d)notification

Answer- notification

Question#14 Which is not a valid property of a widget tag?

a)versionCode

b)version

c)id

d)versionName

Answer- versionName

Question#15 Which of the following option is not a requirement for PhoneGap CLI?

a)JVM

b)NodeJS

c)Git

d)None of the options

Answer- JVM

Question#16 Which command is used to run PhoneGap applications?

a)phonegap run

b)phonegap launch

c)phonegap serve

d)phonegap start

Answer- phonegap serve

Question#17 Which command is used to run PhoneGap applications on port 8000?

a)phonegap serve port 8000

b)phonegap serve –port 8000

c)Both options

d)None of the options

Answer- phonegap serve –port 8000

Question#18 Which flag of PhoneGap serves to hide all console.logs?

a)phonegap serve –console

b)phonegap serve -log

c)phonegap serve –no-log

d)phonegap serve –no-console

Answer- phonegap serve –no-console

Question#19 Which method is used to instantiate the Push notification system?

a)init

b)create

c)instanciate

d)constructor

Answer- init

Question#20 _ command is used to install PhoneGap CLI globally.

a)npm install phonegap

b)npm -i -g phonegap@latest

c)npm install phonegap@latest

d)npm install -g phonegap

Answer- npm install -g phonegap

Question#21 Which of the following apps provide better performance?

a)Hybrid apps

b)Native apps

c)Web apps

d)There is no difference

Answer- Native apps

Question#22 PhoneGap Build cloud service requires you to install SDKs for building apps.

a)True

b)False

Answer- False

Question#23 Which command is used to check the version of PhoneGap CLI?

a)phonegap -v

b)phonegap version

c)All of the options

d)None of the options

Answer- All of the options

Question#24 Which of the following option will be cheaper in terms of development cost?

a)Hybrid app

b)Web apps

c)native apps

d)There is no difference

Answer- Web apps

Question#25 This command is used to “build” an android apk using PhoneGap CLI.

a)phonegap run android

b)phonegap serve android

c)phonegap run build android

d)phonegap platform android

Answer- phonegap run build android

Question#26 Which command adds the Android platform to the PhoneGap project?

a)phonegap platform add google

b)phonegap platform add android

c)phonegap platform add droid

d)None of the options

Answer- phonegap platform add android

Question#27 Platform tag’s name can have __ value/values.

a)Android

b)iOS

c)Windows

d)All the options

Answer- All the options

Question#28 Which is the root element of the PhoneGap configuration file?

a)widget

b)plugins

c)name

d)platform

Answer- widget

Question#29 PhoneGap CLI allows you to “build” apps without having SDKs.

a)True

b)False

Answer- False

About Author


After years of Technical Work, I feel like an expert when it comes to Develop wordpress website. Check out How to Create a Wordpress Website in 5 Mins, and Earn Money Online Follow me on Facebook for all the latest updates.

Leave a Comment