Ionic Framework Questions and Answers 2022

Ionic framework multiple choice interview questions and answers

Question#1 The following are in-built Ionic templates, except __.

i) Navigation

ii) Sidemenu

iii) Tabs

iv) Blanks

Answer:- Navigation

Question#2 Which of the following includes device APIs that allow accessing native device features like camera or maps?

i) AngularJS

ii) Ionic

iii) Cordova

iv) Node.js

Answer:- Cordova

Question#3 Which of the following folders contains icons in Ionic framework?

i) Images

ii) Fonts

iii) img

iv) Icons

Answer:- Fonts

Question#4 Which of the following files contains all the required JS files for Ionic and Angular?

i) ionic.bundle.min.js

ii) ionic.js

iii) ionic-angular.js

iv) ionic.min.js

Answer:- ionic.bundle.min.js

Question#5 Which of the following files has the Ionic styles?

i) ionic.css

ii) ionic.bundle.css

iii) ionic.bundle.js

iv) ionic.js

Answer:- ionic.css

Question#6 Which of the following classes can be used to create a button that occupies the entire width of the screen?

i) button-block

ii) button-large

iii) button-bar

Answer:- button-block

Question#7 Which of the following tags displays a button with rounded corners?

i) Both the options mentioned

ii) None of the options mentioned

iii)

iv)

Answer:- Both the options mentioned

Question#8 Which of the following classes can be used to create a margin of certain number pixels around the list items?

i) list-margin

ii) list-inset

iii) list-space

Answer:- list-inset

Question#9 Cards can contain __.

i) Buttons

ii) Images

iii) Text

iv) All the options mentioned

Answer:- All the options mentioned

Question#10 Which of the following classes define(s) the footer?

i) footer

ii) bar-footer

iii) None of the options

iv) Both the options

Answer:- Both the options

Question#11 Which of the following CSS components are best to create a News App that displays a picture and a caption with short description?

i) Page

ii) Tabs

iii) Grid

iv) Cards

Answer:- Cards

Question#12 Adding which of the following classes to the content makes space for the header?

i) content-header

ii) has-header

iii) padding

iv) header

Answer:- has-header

Question#13 Which of the following is a slide-up pane that lets the user choose from a set of options?

i) Backdrop

ii) Action Sheet

iii) SlideMenu

iv) Form

Answer:- Action Sheet

Question#14 What is the ionic directive that can be used for creating a tab bar?

i) ion-tab

ii) ion-tabs

iii) tabs

iv) ion-tabbar

Answer:- ion-tabs

Question#15 Which CSS component is ideal for creating top navigation for a mobile app?

i) Tabs

ii) Grid

iii) Navigation

iv) Cards

Answer:- Tabs

Question#16 Which of the following components is a multi-page container where each page can be swiped or dragged between?

i) ion-slidebox

ii) ion-slides

iii) ion-slide

iv) ion-sidebar

Answer:- ion-slides

Question#17 Which of the following directives can be used to enable the “pull to refresh” functionality?

i) ion-refresh

ii) ion-refresher

iii) ion-content

iv) ion-fresh

Answer:- ion-refresher

Question#18 Which of the following directives can help in using Ionic custom Scroll View, or the built-in overflow scrolling of the browser?

i) ion-slides

ii) ion-content

iii) None of the options

iv) Either of the options

Answer:- ion-content

Question#19 CLI is an extension of _.

i) Node.js

ii) npm.js

iii) Angular.js

iv) None of the options

Answer:- npm.js

Question#20 What is the command for running an app in iOS emulator?

i) ionic emulator

ii) ionic emulate

iii) ionic emulate ios

iv) ionic emulator ios

Answer:- ionic emulate ios

Question#21 CLI is based on _.

i) Cordova

ii) Java

iii) NPM

iv) Ionic

Answer:- Cordova

Question#22 Which of the following interaction modes can be enabled by using ionList and ionItem directives?

i) Remove Items

ii) Drag to Reorder

iii) Swipe to Edit

iv) All the options

Answer:- All the options

Question#23 Which of the following components uses “CSS Flexible Box Layout”?

i) Cards

ii) Grid

iii) Navigation

iv) Tabs

Answer:- Grid

Question#24 Which of the following is the place to check for community contributed Ionic Components?

i) Ionic Resources

ii) Ionic Market

iii) Ionic framework View

iv) ngCordova

Answer:- ngCordova

Question#25 In a responsive Grid, which class breaks the row of columns when the window size is smaller than the portrait tablet?

i) responsive-sm

ii) responsive-lg

iii) responsive-md

Answer:- responsive-md

Question#26 Which of the following is a content pane that can go over the user’s main view temporarily?

i) Action Sheet

ii) Modal

iii) Back Drop

iv) PopUp

Answer:- Modal

Question#27 Ionic Grid system is responsive by default.

i) True

ii) False

Answer:- True

SAP S/4HANA Master Data Concepts Questions & Answers
SAP S/4HANA Functional Capabilities 1909 Questions & Answer
SAP S/4HANA Technical Capabilities 1909 Questions & Answers
SAP Implementation S/4HANA Project Management Questions & Answers
SAP S/4 HANA Enterprise Management – Sales Questions Answers
SAP S/4HANA Key Concepts Overview Questions & Answers
SAP S/4HANA Enterprise Structure Questions & Answer
SAP S/4HANA Reporting and Analytics Questions & Answers
SAP S/4HANA Navigation Interview Questions and Answers
SAP S/4HANA Awareness 1909 Questions and Answers
SAP S/4HANA ‘Forecast to Stock’ Questions and Answers
SAP ERP/Concur System Landscape and Directory Questions

About Author


After years of Technical Work, I feel like an expert when it comes to Develop wordpress website. Check out How to Create a Wordpress Website in 5 Mins, and Earn Money Online Follow me on Facebook for all the latest updates.

Leave a Comment