Top 30 Docker Magneta Interview Questions and Answers

Docker Magneta Multiple Choice Questions and Answers. Docker Magenta is an open source research project, based on TensorFlow exploring the role of machine learning as a tool in the creative process. 

Question#1 The virtual bridge that the Docker establishes is called __.

a) docker1

b) docker0

c) docker network

d) docker bridge

Answer:- docker0

Question#2 What is the Docker command to disconnect a container from the bridge network?

a) docker disconnect bridge

b) docker network disconnect

c) docker network disconnect bridge

d) None of the options

Answer:- docker network disconnect bridge

Question#3 The default Inet address for Docker is _.

a) 172.17.42.2

b) 172.17.42.1

c) There is no default address

d) 172.17.42.3

Answer:- 172.17.42.1

Question#4 When a container is started, Docker establishes a bridge between __.

a) host machine and container

b) host machine and image

c) image and container

d) None of the options

Answer:- host machine and container

Question#5 Docker network inspect command will list the containers running in the network.

a) True

b) False

Answer:- True

Question#6 What is the Docker command syntax to inspect a Docker bridge?

a) docker inspect bridge

b) docker network inspect bridge

c) docker ls

d) None of the options

Answer:- docker network inspect bridge

Question#7 Which among the following network can be created by users?

a) Bridge and host network

b) Bridge and Overlay network

c) Host and Container network

d) None of the options

Answer:- Bridge and Overlay network

Question#8 Container networking model explains the __ architecture.

a) Security

b) Networking

c) Storage

d) All the options

Answer:- Networking

Question#9 On installing Docker, the three networks that are automatically created are __.

a) overlay, host, bridge

b) bridge, overlay, none

c) host, none, overlay

d) bridge, host, none

Answer:- bridge, host, none

Question#10 Which of the following are storage drivers supported by Docker for Ubuntu systems?

a) zfs

b) devicemapper

c) aufs

d) overlay2

e) All the options

Answer:- All the options

Question#11 Which Docker command is used to know the current storage driver configured?

a) docker bridge

b) docker version

c) docker storage

d) docker info

Answer:- docker info

Question#12 Which of the following is correct?

a) Multiple container layers can be built on top of an image layer

b) One Container layer can be built on top of an image layer

c) The container layer cannot be built on top of the image layer

Answer:- Multiple container layers can be built on top of an image layer

Question#13 Which of the following is the Docker command to remove unused volumes?

a) docker volume delete

b) docker volume prune

c) docker volume remove

d) All the options

Answer:- docker volume prune

Question#14 Configuration changes should be done in __ file to modify the storage driver used.

a) storage.json

b) file.json

c) daemon.json

d) driver.json

Answer:- daemon.json

Question#15 Storage driver and data volumes are independent of each other.

a) True

b) False

Answer:- True

Question#16 Docker volumes can be backed up/restored/migrated.

a) True

b) False

Answer:- True

Question#17 Container storage layer is read-only.

a) True

b) False

Answer:- False

Question#18 Which of the following is a valid Docker command to add a data volume?

a) docker run -d -P –name web -vol /webapp training/webapp

b) docker run -d -P –name web -v- /webapp training/webapp

c) docker run -d -P –name web -v /webapp training/webapp

d) None of the options

Answer:- docker run -d -P –name web -v /webapp training/webapp

Question#19 Storage driver manages the contents of __.

a) Container layer

b) Images layer

c) Images and container layer

d) None of the options

Answer:- Images and container layer

Question#20 Which is the Docker syntax to locate a volume which is mounted to a container?

a) docker inspect

b) docker inspect

c) docker inspect

d) None of the options

Answer:- docker inspect

Question#21 Which of the following is a valid docker inspect command to display the log path?

a) docker inspect –format='{{.LogPath}}’ tomcatContainer

b) docker inspect –format='{{.Path}}’ tomcatContainer

c) docker inspect –format='{{.Log}}’ tomcatContainer

d) None of the options

Answer:- docker inspect –format='{{.LogPath}}’ tomcatContainer

Question#22 Storage drivers cannot be modified and configured in Docker.

a) True

b) False

Answer:- False

Question#23 Using docker compose, we cannot bring up more than one service.

a) True

b) False

Answer:- False

Question#24 Docker images have a different state and change with time.

a) True

b) False

Answer:- False

Question#25 Which of the following is the syntax to inspect data volumes?

a) docker inspect

b) docker volume inspect

c) docker volume inspect

d) None of the options

Answer:- docker volume inspect

Question#26 What happens when you execute the following command? docker run debian /bin/sh

a) Docker CLI issues an error

b) A container is created and executed in the detached mode

c) A prompt from the shell of the created container will be thrown

d) A container is created and exited immediately

Answer:- A container is created and exited immediately

Question#27 Which Dockerfile instruction can be used to install packages to our new image?

a) RUN

b) apt-get install

c) CMD

d) FROM

Answer:- RUN

Question#28 Which is the Docker command to build a docker image using a docker file in the current directory?

a) docker build-image

b) docker build image

c) docker build

Answer:- docker build

Question#29 Which of the following commands will install the Docker engine (Community edition) in a Centos server?

a) yum install docker-ce

b) apt-get install docker

c) apt-get install docker.i.o

d) yum install docker

Answer:- yum install docker-ce

Question#30 What happens when you press Cntrl+P+Q inside the container?

a) Kills the container

b) Generates a stack trace

c) Detaches the Docker host terminal from the container

d) Issues print screen on the current contents of the terminal window

Answer:- Detaches the Docker host terminal from the container

Question#31 Which is the Docker command to show the version information of the docker components?

a) docker version

b) docker detail

c) docker v

d) apt-get update

Answer:- docker version

Question#32 Three events that are captured in docker diff command are _.

a) N- New, U – Update, R – Remove

b) A – Add, D – Delete, C -Change

c) U- Update, D- Delete, C -Create

d) None of the options

Answer:- A – Add, D – Delete, C -Change

Question#33 _ is a tool for defining and running multi-container Docker applications.

a) docker hub

b) docker compose

c) docker file

d) docker hub

Answer:- docker compose

Question#34 What is the command to stop a container?

a) Docker-stp

b) docker halt

c) docker stop

d) docker-stop

Answer:- docker stop

Question#35 Which of the following commands will start a container based on Ubuntu 14.04 base image?

a) docker run ubuntu -v 14.04

b) docker run ubuntu -version 14.04

c) docker run ubuntu:14.04

d) docker run Ubuntu:14.04

Answer:- docker run ubuntu:14.04

Question#36 Which of the following is another term to describe container virtualization?

a) OS level virtualization

b) Software defined data center

c) Hypervisor vitualization

d) Storage vitualization

Answer:- OS level virtualization

Question#37 Which docker command is used to attach to a running container?

a) docker telnet

b) docker login

c) docker ssh

d) docker attach

Answer:- docker attach

Question#38 What is the syntax to mount a ‘/project/data’ directory from the docker host into a directory ‘/data’ in the container?

a) docker run -v /project/data:/data

b) docker run -v from /data:/project/data

c) docker run -volumes from /data:/project/data

d) docker run -v /data:/project/data

Answer:- docker run -v /project/data:/data

Question#39 Which option can we pass to the Docker daemon to assign a docker bridge to a specific IP range?

a) –cidr

b) –bip

c) –network

d) –ip–range

Answer:- –bip

Docker Magneta Hands-On Solutions

Docker Magneta Hands-On Solutions. 

The Course Id of Docker-Container Orcas is 55534.

STEP 1:- Open Fresco Play Course, Open Hands-On Question, and Click On Launch. You will see the below image. Make Sure Click on Notification and Install. 

fresco play

STEP 2:- You will see the notification like the below image(Wait for at least 5-10 mins). Then click and open the hands-on question and read the instruction file. 

docker notification

STEP 3:- Write the below code. 

                1. docker info

                2. docker ps

                3. docker run -d tomcat

                4. docker ps (check tomcat is installed or not)

docker info
handson magneta
docker magneta handson

STEP 4:- SUBMIT

Click here to read more Blogs

Click here to read more technical Interview Questions and Answers

Click here to read more Technical Q&A

About Author


After years of Technical Work, I feel like an expert when it comes to Develop wordpress website. Check out How to Create a Wordpress Website in 5 Mins, and Earn Money Online Follow me on Facebook for all the latest updates.

Leave a Comment