Drupal – A Content Vault MCQs 2022

What is Drupal?

Drupal is a free, open-source content management system (CMS) with a large, supportive community. It’s used by millions of people and organizations around the globe to build and maintain their websites. You probably use Drupal every day without knowing it, as many top businesses and government organizations use Drupal, like the Government of Australia, Red Cross, Harvard, The Economist, BBC, NBC News, Whole Foods, Cisco, Twitter, and many, many more.

Drupal is open source software released under the GNU Public License. This means it has inherent benefits–cost, flexibility, freedom, security, and accountability–that are unmatched by proprietary software. For example, Drupal is free to download and anyone can modify and extend the platform. This ensures freedom from vendor “lock in” and it empowers users worldwide to monitor Drupal’s underlying code for compliance and security issues and fix them quickly.

Click here to read more blog of us

1.Drupal can be run on which operating system?

  1. Linux
  2. Windows
  3. mutations
  4. Linux and Windows

Answer: 4)Linux and Windows

2.If you want to edit the content in-place, which option would you choose?

  1. Configure
  2. Edit
  3. None of the options
  4. Quick Edit

Answer: 4)Quick Edit

3.Drupal is based on ______.

  1. .Net
  2. JSP
  3. PHP
  4. Java

Answer: 3)PHP

4.Drupal can be used to create _________.

  1. All the options mentioned
  2. Ecommerce Sites
  3. Intranet Applications
  4. Social Networking Sites

Answer: 1)All the options mentioned

5.What are the default Contact Types provided by Drupal for administrator?

  1. None of the options
  2. name
  3. Both
  4. emailid

Answer: 3)Both

6.Drupal runs on J2EE server.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

7.Menus in Drupal are used for ____________.

  1. Both the options mentioned
  2. Navigation
  3. Callback system

Answer: 1)Both the options mentioned

8.In Drupal 8 and above, Blocks cannot be created using views.

  1. False
  2. True

Answer: 1)False

9.Which of the following can be created using content type “Article”?

  1. press release
  2. blogpost
  3. sitemap
  4. news article

Answer: 4)news article

10.How is content presented by Drupal?

  1. Nodes are displayed on demand
  2. Nodes are displayed on blocks
  3. Nodes are displayed on static pages
  4. Nodes are displayed on Pages

Answer: 2)Nodes are displayed on blocks

2nd Set of questions

1.Where do we upload contributed modules in Drupal?

  1. includes
  2. sites/defailt/files
  3. sites/defaults/modules
  4. sites/all/modules/contributed

Answer: 4)sites/all/modules/contributed

2.New content can be added in Drupal site through _______.

  1. module management
  2. site configuration
  3. content management
  4. None of the options mentioned

Answer: 3)content management

3.No new content types can be added in Drupal other than the default ones.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

4.Which core module in Drupal allows you to connect, relate, and classify your website’s content?

  1. Menu
  2. Metadata
  3. Taxonomy
  4. Tag Management Library

Answer: 3)Taxonomy

5.Which of the following is Contributed Module in Drupal 8?

  1. Search API
  2. Automated Cron module
  3. Menu UI module
  4. CKEditor

Answer: 1)Search API

6.Which of the following module types are available in Drupal?

  1. core
  2. custom
  3. contributed
  4. All the options

Answer: 4)All the options

7.Drupal has the comment option enabled by default for the BasicPage.

  1. False
  2. True

Answer: 1)False

8.Which of the following is not a Core Module in Drupal 8?

  1. Captcha Keypad
  2. RESTful Web Services module
  3. Workflows module
  4. Search module

Answer: 1)Captcha Keypad

Set 3 Quiz on Themes

1.Look and Feel of a Drupal site can be changed through which menu?

  1. appearance
  2. content
  3. configuration
  4. structure

Answer: 1)appearance

2.Functionality of Drupal can be extended using ———-.

  1. Modules
  2. Content Types
  3. Themes
  4. All the options mentioned
  5. Themes
  6. Nodes

Answer: 1)Modules

3.Which of the following are Core Themes in Drupal 8?

  1. Stable
  2. All the options Mentioned
  3. Bartik
  4. Stark

Answer: 2)All the options Mentioned

4.If you install a new theme the content remains the same.

  1. Yes
  2. Depends on the theme installed
  3. No

Answer: 1)Yes

5.Where do you find the themes to install?

  1. drupal.org
  2. Extend
  3. Appearance
  4. Themes

Answer: 1)drupal.org

6.Themes can have JS Files.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

7.Which of the following is a Contributed Theme in Drupal 8?

  1. Stable
  2. Classy
  3. Bootstrap
  4. Bartik

Answer: 3)Bootstrap

8.Default theme used in drupal is __________

  1. Magazine_lite
  2. Bartik
  3. Seven
  4. None

Answer: 2)Bartik

Drupal: Final Assessment

1.You’d like to create a block content on your home page. Which item in structure menu would you click?

  1. Display Modes
  2. Comment Types
  3. Menus
  4. Block Layout

Answer: 4)Block Layout

2.Views are used to display content as a page.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

3.What option you have to choose to place a block to the left side of your home page?

  1. Primary Menu
  2. Sidebar Second
  3. Sidebar First
  4. Secondary Menu

Answer: 2)Sidebar Second

4.After successfully adding the taxonomy term where would you add fields for reference Taxonomy terms?

  1. Extend
  2. comment types
  3. people
  4. content types

Answer: 4)content types

5.Which of the following can be categorized as Administrative task in Drupal?

  1. search
  2. version control
  3. logging and reporting
  4. polls

Answer: 3)logging and reporting

6.New fields to user profiles can be added from administrative interface.

  1. False
  2. True

7.The tasks that CRON can perform are ___________.

  1. Indexing the website content
  2. Notifying updates
  3. All of the options
  4. None of the options
  5. Retrieving feeds

Answer: 3)All of the options

8.Which of the following are Contributed Themes in Drupal?

  1. All the options Mentioned
  2. MAYO
  3. Nexus Theme
  4. PAXTON

Answer: 1)All the options Mentioned

9.What is the Default Storage Engine used in Drupal8?

  1. InnoDB
  2. MYISAM
  3. MySQL
  4. v-icon

Answer: 1)InnoDB

10.In Drupal, permissions are assigned to ________.

  1. Users
  2. Roles
  3. All the options Mentioned
  4. Content

Answer: 4)Content

11.Which of the following are Drupal quiz modules?

  1. Fleld Quiz
  2. Alexa Quiz
  3. All of the options
  4. SlickQuiz

Answer: 3)All of the options

12.A way of positioning data in a page is called _________?

  1. theme
  2. block
  3. module
  4. node

Answer: 2)block

13.While Adding Menu items, weight determines ____________.

  1. None of the options
  2. Font Size
  3. CSS Style
  4. Sequence

Answer: 4)Sequence

14.You can assign a menu tab in front page for a existing content by providing URL.

  1. True
  2. False

15.How Drupal weight functions?

  1. Nodes are arranged randomly
  2. Nodes with lower weight will be at top of the list
  3. None of the options mentioned
  4. Nodes with higher weight will be at top of the list

Answer: 2)Nodes with lower weight will be at top of the list

16.Which of the following user roles are available in Drupal?

  1. All the options mentioned
  2. Administrator
  3. Authenticated
  4. Anonymous

Answer: 1)All the options mentioned

17.In Drupal each item of content is called node.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

18.Which of the following are the key characteristics of Drupal?

  1. package.json
  2. Both the options mentioned
  3. Flexible
  4. Safe and secure

Answer: 2)Both the options mentioned

19.Which of the following features are enabled by default in Drupal?

  1. Through a plug-in
  2. blog
  3. chat
  4. events calendar
  5. Through server side scripting

Answer: 2)blog

20.Creating a Database before installing Drupal is Mandatory?

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

21.In Drupal, roles can be assigned to users through _______.

  1. Site Management
  2. Permission Management
  3. Content Management
  4. User Management

Answer: 4)User Management

22.Which option would you select for promoting content to the front page?

  1. Promotion options
  2. Path settings
  3. Authoring information
  4. Menu settings

Answer: 1)Promotion options

23.By default, which of these blocks are displayed on a Drupal site front page?

  1. Help
  2. Search
  3. AboutUS
  4. None of the options

Answer: 2)Search

24.Select the system requirement for installing Drupal 8.

  1. MYSQL 5.5.3
  2. PHP7
  3. All the options
  4. Apache web server

Answer: 3)All the options

25.In Drupal each item of content is called node.

  1. False
  2. True

Answer: 1)False

26.Custom Breakpoints can be created in Drupal8.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

27.Using the Views module, you can fetch content from the database of your site and present it to the user as lists, posts, galleries,etc..

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

28.Drupal is Platform Dependent.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

29.The tasks that CRON can perform are ___________.

  1. Indexing the website content
  2. None of the options
  3. Notifying updates
  4. All of the options
  5. Retrieving feeds

Answer: 4)All of the options

Click here to read more interview question and answers

About Author


After years of Technical Work, I feel like an expert when it comes to Develop wordpress website. Check out How to Create a Wordpress Website in 5 Mins, and Earn Money Online Follow me on Facebook for all the latest updates.

Leave a Comment