Artifactory Interview Questions and Answers 2022 [updated]

Artifactory is product by JFrog which is heart of the JFrog Platform functioning as the single source of truth for all packages, container images and Helm charts, as they move across the entire DevOps pipeline and serves as a binary repository manager. We have managed to get some Artifactory Interview Questions for you which might help you to crack your next interview.

Artifactory Interview Questions

That said very often one will use a ‘artifactory‘ as a synonym of the more general binary repository, much like many people use Frigidaire or fridge to denote the refrigerator regardless if it is a Frigidaire brand or not.

Artifactory Interview Questions MCQs with Explanation

Question:1 The query language used in Artifactory is?

  1. AQL
  2. NoSQL
  3. SQL
  4. None of the options

Answer- AQL

Question:2 Which of the following term refers to the degree of dependency of a module on other modules?

  1. Attraction
  2. Coupling
  3. Cohesion
  4. Repulsion

Answer- Coupling

Question:3 Developers declare their dependencies in which of Software Development?

  1. Testing
  2. Design
  3. Requirement Analysis
  4. Development

Answer- Development

Question:4 Which of the following is not a part of the naming convention provided by JFrog?

  1. Technology
  2. Team
  3. Locator
  4. Version

Answer- Version

Question:5 Binaries should be overridden.

  1. True
  2. False

Answer- False

Question:6 Artifactory supports LDAP authentication.

  1. True
  2. False

Answer- True

Question:7 Wildcard characters like ‘?’ and ‘’ can be used in the search module of the UI.

  1. True
  2. False

Answer- True

Question:8 Artifactory is not an open source solution.

  1. True
  2. False

Answer- False

Question:9 The number of build life cycle phases in Maven is _.

  1. 5
  2. 6
  3. 7

Answer- 7

Question:10 Which of the following Maven build life cycle enables to ensure the quality criteria?

  1. Deploy
  2. Package
  3. Verify
  4. Install

Answer- Verify

Question:11 Build Module of Artifactory UI contains the Results organised by __ .

  1. Last Build Id
  2. Build Name
  3. Last Build time
  4. All the Options

Answer- All the Options

Question:12 Which of the following repository format is not supported by Artifactory?

  1. PypI
  2. Maven
  3. NuGet
  4. R
  5. None of the above

Answer- None of the above

Question:13 POM stands for?

  1. Planning Object Model
  2. Planning Overview Model
  3. Project Object Model

Answer- Project Object Model

Question:14 Artifacts are also called __.

  1. Documents
  2. Binaries
  3. Bundle
  4. All the above options

Answer- Binaries

Question:15 The advantages of Artifactory include which of the following?

  1. Resolves dependencies
  2. Enables collaborative work
  3. Secure
  4. All the above options

Answer- All the above options

Question:16 What form of data is stored in Binaries?

  1. Blob
  2. Text

Answer- Blob

Question:17 A CI pipeline cannot be integrated with Artifactory.

  1. True
  2. False

Answer- False

Question:18 The package viewer supported by Artifactory is?

  1. Docker
  2. NPM registry
  3. All the above options

Answer- All the above options

Question:19 Repositories in Artifactory can be __ .

  1. Backed Up
  2. Configured
  3. Indexed
  4. All the Options

Answer- All the Options

Question:20 In which Default Port number does Artifactory run?

  1. 8081
  2. 8080
  3. 7897
  4. 8082

Answer- 8081

Question:21 Artifactory provides search options based on __.

  1. Package Format
  2. CheckSum
  3. File Names
  4. All the Options

Answer- All the Options

Question:22 Which API does the Artifactory exposes?

  1. REST
  2. SOAP

Answer- REST

Question:23 Artifactory can provide Cloud based Storage.

  1. True
  2. False

Answer- True

Question:24 Artifactory is used as __ .

  1. Version Control System
  2. Binary Repository Manager

Answer- Binary Repository Manager

Question:25 LDAP Authentication is provided by Artifactory.

  1. True
  2. False

Answer- True

Question:26 Artifactory acts as proxy for Remote Repositories

  1. True
  2. False

Answer- True

Question:27 Type of Repository Format not supported by Artifactory.

  1. R
  2. Maven
  3. NuGet
  4. PypI
  5. None of the mentioned

Answer- None of the mentioned

Question:28 Artifactory allows repositories to be __ .

  1. Export
  2. Import
  3. None of the mentioned
  4. All the Options

Answer- All the Options

Question:29 Binaries are versioned by __.

  1. Content
  2. Name
  3. None of the Mentioned
  4. Both Content and Name

Answer- Name

Question:30 Artifactory advantages include __ .

  1. Resolving Dependencies
  2. Collaborative work
  3. Secure
  4. All the Options

Answer- All the Options

Question:31 Artifactory acts as proxy for Remote Repositories

  1. True
  2. False

Answer- True

Question:32 Artifactory is an Universal Repository Manager.

  1. True
  2. False

Answer- True

Question:33 Artifactory can tag the deployed artifacts with searchable properties, while the Nexus doesn’t.

  1. True
  2. False

Answer- True

Conclusion

About Author


After years of Technical Work, I feel like an expert when it comes to Develop wordpress website. Check out How to Create a Wordpress Website in 5 Mins, and Earn Money Online Follow me on Facebook for all the latest updates.