Magento Introduction Interview Questions and Answers

Magento Introduction Interview Questions and Answers

Magento Introduction

Magento is an e-commerce platform written in PHP and released under the open source license. It was released by Varien, Inc. on March, 31 2008. It provides flexibility and control to the On-line merchants over the look and content.

1. Which are the products that people are likely to be more uncomfortable to buy on the Internet?

Correct Answer:- All of the options mentioned 

2. Which of the below web servers are supported by Magento?

Correct Answer:- Apache and Nginx

3. What are the prerequisites for Magento 2 installation?

Correct Answer:- All of the options mentioned

4. What are the main types of e-commerce?

Correct Answer:- All of the options mentioned

5. Which of the below databases are supported by Magento?

Correct Answer:- All of the options mentioned

6. Magento 2, does not provide Export and Import of data like Products.

Correct Answer:- False

7. What are the different product types in Magento 2?

Correct Answer:- Todas as opções mencionadas

8. In what section of the Admin are most initial configuration options located?

Correct Answer:- Store > Configuration

9. Which of the below product types do not require shipping cost?

Correct Answer:- Virtual Product, a downloadable product

10. In Magento 2, we can have different product types using the same attribute set.

Correct Answer:- True

11. In what section of the Admin are most initial configuration options located?

Correct Answer:- Store > Configuration

12. In Magento 2, we can create multiple stores under a single website.

Correct Answer:- True

13. Magento 2, does not provide facility to add an extra attribute to the product.

Correct Answer:- False

14. Products added through the admin side cannot be seen to End-users due to

Correct Answer:- Zero quantity

Product is not categorized

15. Which of the following are the best products to sell in e-commerce?

Correct Answer:- Digital Products

16. What are the top features of Magento 2?

Correct Answer:- All of the options mentioned

17. Which one of the following options describes e-commerce?

Correct Answer:- Doing business electronically

18. In Magento 2, we can create multiple stores under a single website.

Correct Answer:- True

19. Magento 2, does not provide facility to add an extra attribute to the product.

Correct Answer:- False

20. Magento 2, does not provide Export and Import of data like Products.

Correct Answer:- False

21. In Magento 2, we can have different product types using the same attribute set.

Correct Answer:- True

22. In what section of the Admin are most initial configuration options located?

Correct Answer:- Store > Configuration

23. Transactional email templates are comprised of a mixture of which three languages?

Correct Answer:- HTML, CSS, TEXT

24. Which billing information can be managed through Magento?

Correct Answer:- All of the options mentioned

25. Which of the below options are the default payment gateways in Magento 2?

PayPal

Correct Answer:- All of the options mentioned

26. Which of the following options are basic shipping methods in Magento 2?

Correct Answer:- All of the options mentioned

27. Which of the below default Email templates are available in Magento 2?

Correct Answer:- All of the options mentioned

28 – Which of the below options are different promotion types in Magento 2?

Correct Answer:- Catalog promotions and car promotions

29. Which one of the following options are the default payment methods in Magento 2?

Correct Answer:- All of the options mentioned

30. Magento 2 save credit card numbers in the database when the Authorize. Net payment method is used

Correct Answer:- False

31. In which formats, can the Abandoned Carts report data be exported?

Correct Answer:- All of the options mentioned

32. Which of the below web servers are supported by Magento?

Correct Answer:- All of the options mentioned

33. Which are the products that people are likely to be more uncomfortable to buy on the Internet?

Correct Answer:- All of

-Books

-Movies

34. Which of the below databases are supported by Magento?

Correct Answer:- -MySQL

35. Which one of the following options describes e-commerce?

Correct Answer:- Doing business electronically

36. What are the prerequisites for Magento 2 installation?

Correct Answer:- All of

37. What are the top features of Magento 2?

Correct Answer:- All of the options

38. What are the main types of e-commerce?

Correct Answer:- All of the options

39. Which of the following are the best products to sell in e-commerce?

Correct Answer:- Digital

40. Magento 2, does not provide Export and Import of data like Products.

Correct Answer:- False

41. Magento 2, does not provide facility to add an extra attribute to the product.

Correct Answer:- False

42. In Magento 2, we can create multiple stores under a single website.

Correct Answer:- True

43. What are the different product types in Magento 2?

Correct Answer:- All

44. In what section of the Admin are most initial configuration options located?

Correct Answer:- Store > Configuration

45. Products added through the admin side cannot be seen to End-users due to ________.

Correct Answer:- Zero quantity

46. Which of the below product types do not require shipping cost?

Correct Answer:- Virtual Product, a downloadable product

47. In Magento 2, we can have different product types using the same attribute set.

Correct Answer:- True

48. Transactional email templates are comprised of a mixture of which three languages?

Correct Answer:- HTML, CSS, TEXT

49. Which of the following options are basic shipping methods in Magento 2?

Correct Answer:- all of the options

50. Which of the below default Email templates are available in Magento 2?

Correct Answer:- Admin User Email

51. Which of the below options are different promotion types in Magento 2?

Correct Answer:- Catalog promotions and car promotions

52. Which of the below options are the default payment gateways in Magento 2?

Correct Answer:- All of the options mentioned

53. Magento 2 save credit card numbers in the database when the Authorize. Net payment method is used.

Correct Answer:- False

54. How can a customer be used in assigning discounts?

Correct Answer:- Discount assigned to Customer Group

55. What are the modes in Magento 2?

Correct Answer:- All of the options mentioned

56. What table does Magento on the frontend to locate the relationship between a category and its products?

Correct Answer:- -catalog_category_product_index

57. What is the different edition of Magento?

Correct Answer:- -Magento Community Edition

58. Magento 2 default count of the customer group is _______.

Correct Answer:- 4

59. In Magento 2, multiple store creation is not possible.

Correct Answer:- False

60. From where in the admin panel, can we enable/disable cache?

Correct Answer:- Admin->System->Tools->Cache Management

61. Magento 2 customer is associated with a specific website.

True

62. Compared to Internet users, the number of cell phone subscribers is _____.

Correct Answer:- Much larger

63. What are the different order statuses available in Magento 2?

Correct Answer:- All of the options mentioned

64. Where can a merchant find Magento 2 extensions?

Correct Answer:- Magento Market Place

65. The ____ business model involves an independently owned vertical digital marketplace for direct inputs.

Correct Answer:- Exchange

66. What is the process in which buyer posts its interest in buying a certain quantity of items, and seller competes for the business by submitting successive lower bids until there is only one seller left?

Correct Answer:- Reverse auction

67. In which formats, can the Abandoned Carts report data be exported?

Correct Answer:- -csv

68. What “RMA” stands for in Magento 2?

Correct Answer:- Returned Merchandise  Authorization

69. Which term represents a count of the number of people who visit one site, click on an ad, and are taken to the site of the advertiser?

Correct Answer:- Click-through

70. How many steps are there in Magento 2 installation?

Correct Answer:- 4

71. What are the two ways of installing an extension in Magento 2?

Correct Answer:- Using Composer and manually

72. How can Magento be made more secure for the client?

Correct Answer:- Both

73. Which command is used To enable Magento 2 Module?

Correct Answer:- php bin/magento module:enable NameSpace_ModuleName

74. A customer can apply a coupon on the order review page.

Correct Answer:- True

75. Which of the below type of e-commerce focuses on consumers dealing with each other?

Correct Answer:- C2C

Click here to read more other Technical interview Q&A

76. In Magento 2, we can create multiple websites

Correct Answer:- True

77. In Magento 2, guest customers cannot place the orders

Correct Answer:- True

Click here to read more Blogs

About Author


After years of Technical Work, I feel like an expert when it comes to Develop wordpress website. Check out How to Create a Wordpress Website in 5 Mins, and Earn Money Online Follow me on Facebook for all the latest updates.

Leave a Comment